top of page

Vlissingen Scheldestad

Bijgewerkt op: 20 dec. 2023


Bij het standbeeld van Michiel de Ruyter
Uitzicht op Vlissingen

Vlissingen is een stad met maritieme flair. De eerste vermelding van Vlissingen dateert uit 1235, toen was het niet meer dan een gehucht. In 1315 kreeg Vlissingen stadsrechten en rond die tijd werd ook de Sint-Jacobskerk gebouwd. Door d handel met Frankrijk, Engeland en de Oostzeehandel, maakte Vlissingen een bloeiperiode door.

Bovenop het Keizersbolwerk staat het imposante standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter


Onder de Spanjaarden werden nieuwe verdedigingswerken rondom de stad gebouwd. Tussen 1548 en 1552 is het Keizersbolwerk gebouwd. Het is nu nog steeds zichtbaar naast de huidige Koopmanshaven.


Vlissingen en de boulevard zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De havenstad aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. En wat is nou mooier dan lekker uitwaaien aan zee!


Uitwaaien op de Boulevard
Uitwaaien op de Boulevard

Met zijn mooie zandstrand. Lange boulevard en gezellige strandrestaurants is Vlissingen een ideale mix van stads- en strandleven. Snuif de maritieme sfeer op in het jacht- en loodshaven van Vlissingen, in het centrum van de stad. De loodsen zorgen dat de vrachtschepen veilig de Westerschelde kunnen bevaren met als belangrijkste bestemming de haven van Antwerpen.

Vlissingen heeft dankzij zijn strategische ligging aan de Westerschelde vaak een belangrijke rol gespeeld in de Zeeuwse geschiedenis: die interessante geschiedenis is onder meer terug te zien bij de kazematten uit 1811, het maritiem muZEEum, het 'Uncle Beach monument aan de boulevard en in het vlakbij Vlissingen gelegen Bevrijdingsmuseum Zeeland. Maar ook de overtocht met het fiets- en voetveer, de Westerschelde Ferry, naar Breskens is aanrader. Breskens is een idyllische havenplaats dat aan de overkant van de Westerschelde ligt.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page